• "Door de webshop te koppelen met King besparen we veel tijd en voldoen we gelijk optimaal aan de behoeften van onze klanten."

B&M Techniek

Online ambitie klant

Als specialist heeft B&M Techniek een breed en diep assortiment op de gebieden schuren, slijpen en finishing, verspanend gereedschap en beton- en steenbewerking. En van dit assortiment is het merendeel (ruim 18.000 producten) rechtstreeks uit voorraad leverbaar. De online ambitie van B&M Techniek was haar klanten een platform te bieden waar zij gemakkelijk en snel specifieke productinformatie kunnen vinden en (herhaal)bestellingen kunnen plaatsen.

Uitvoering
Om ervoor te zorgen dat de klant een optimale ervaring krijgt, is ervoor gekozen om de webshop te ontwikkelen in Magento en deze 1:1 te koppelen aan King (boekhoudpakket van B&M Techniek). Om een optimale klantervaring te creëren zijn er binnen Magento verschillende plugins gebruikt. Een voorbeeld hiervan is de Onestepcheckout plugin, waardoor de klant op één en dezelfde pagina alle bestelinformatie kan invoeren en bekijken. Voor de informatie uitwisseling (tweeweg communicatie) met King een speciale koppeling ontwikkeld. De koppeling is zo ontwikkeld dat de klant, ook ingeval van bijvoorbeeld schuurbanden (waar sprake is van maatwerk), realtime de voor hem geldende tarieven te zien krijgt en op basis daarvan bestellingen kan plaatsen. Verder worden de orders via de koppeling automatisch in King geïmporteerd, waardoor deze snel te controleren en uit te leveren zijn.

Resultaat

Een webwinkel die 1:1 gekoppeld is aan King en de klanten van B&M Techniek krijgen, na te zijn ingelogd, automatisch de voor hen van toepassing zijnde tarieven en betalingsmethoden te zien. Klanten kunnen bovendien hun orderhistorie bekijken en daardoor eenvoudig herhaalbestellingen plaatsen. Last but not least worden orders 1:1 doorgezet naar King, waardoor B&M Techniek deze snel kan verwerken en uitleveren (voor 15:00 uur besteld is de volgende dag in huis).
 

Case in het kort

  • Magento installatie i.c.m. aanvullende plugins
  • Realtime berekening van tarieven (o.b.v. prijsafspraken in King)
  • 1:1 koppeling met King
  • Optimale klantervaring
  • B2B geoptimaliseerd (o.a. VAT checker)
  • Inzage orderhistorie (t.b.v. herhaalbestellingen)
  • Toppositie op belangrijke keywords (SEO optimalisatie)

 

Afbeeldingen