• "Een nieuwe website die past bij de huidige tijd.''

Ematra

Met hooggespannen verwachting keken we uit naar het moment waarop we op donderdag 6 juli de nieuwe website van Ematra lanceerden. Het resultaat mag er zijn! Lees hier hoe we dit project aangepakt hebben.

Waarom een nieuwe site?

Ematra heeft de afgelopen jaren enorme stappen gemaakt. Het was tijd voor een nieuwe jas. De huidige jas begon scheuren te vertonen. Het model was niet meer van deze tijd. Het nieuwe Ematra.nl sluit beter aan bij de wensen van de bezoekers. Bovendien wordt hiermee ingespeeld op de koers die Ematra sinds eind vorig jaar heeft ingezet, waarbij zij hun 2 bedrijven afzonderlijk in de markt profileren.

Berichten plaatsen met telefoon

Deze website is met de nieuwste versie van het Fork CMS gebouwd. In deze versie is het mogelijk om direct met je telefoon je website te updaten. Heeft Ematra een nieuwe klus af? Dan kan het gemakkelijk met de telefoon een foto maken en uploaden naar de website. Is dat geen gemak?

Twee websites in één

Ematra bestaat uit twee takken van sport. Ematra Truck Repair & Improvement en Ematra Paint Solutions. Binnen de nieuwe website hebben beide takken een eigen omgeving gekregen, waarbij toch één geheel is te zien. Denk bijvoorbeeld aan de aparte projectenmodule en custom logo's, titels per pagina en aparte contact informatie in de footer. Wat door de klant allemaal via het CMS zelf is aan te passen. Dat geeft veel flexibiliteit en vrijheid voor het vullen van de pagina's.

Geoptimaliseert voor zoekmachines

Er is een copywriter betrokken geweest voor het schrijven van specifieke webteksten welke nog beter de boodschap van de beide bedrijfstaken heeft weten over te brengen. Hiervoor is een zoekwoord analyse uitgevoerd en extra goed nagedacht over de menustructuur en indeling. Worden onderwerpen op pagina's met elkaar verbonden op basis van Internal Linking. Wat de navigatie en vindbaarheid van de webpagina verbeterd en daarmee ook de SEO waarde ten goede komt.

Samenwerking

Deze website is wederom een mooie samenwerking tussen MooiMerk en webleads. MooiMerk heeft het ontwerp van de website gedaan. Webleads heeft het ontwikkeld, technisch gerealiseerd en de content gevuld. Wil jij meer informatie over deze case of ben je zelf op zoek naar verbeterpunten van jouw website? Neem dan contact met ons op.

Benieuwd geworden naar de diensten van Ematra? Bekijk dan de website.

Afbeeldingen